"محمدرضا باهنر" در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، در واکنش به اظهارات منتشر شده به نقل از رئیس جمهور در یکی از خبرگزاریها اظهار داشت: الحمدالله رب العالمین مجموع اصول قانون اساسی از درجهای از کمال برخوردار است که تحقیقا در هیچ تصمیم سازی و تصمیم گیری بن بستی برای نظام باقی نگذاشته است.
وی افزود: قانون اساسی در رابطه با تفکیک قوا، تکلیف را روشن کرده و مهم این است که هر کدام از نهادهای حکومتی تلاش کنند به همه مسئولیتهایی که قانون اساسی به دوش آنها گذاشته است پاسخگو باشند و تلاش کنند وظایف قانونی خود را عمل کنند. این نقطه نهایی و چشم انداز اساسی کار است.ادامه مطلب...
رژیم صهیونیستی در اقدامی وحشیانه کشتی "آزادی" که حامل کمک های بشردوستانه برای مردم غزه بود را هدف قرار داد که در نتیجه آن تاکنون 33 فعال صلح کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری اعلام کرد که بالگردهای رژیم صهیونیستی نیمه های شب گذشته به کاروان کشتیهای آزادی برای رفع محاصره غزه حمله کردند. در این حمله دستکم 3 نفر کشته و 30 تن دیگر زخمی شدند.
این حمله پس از آن صورت گرفت که کاروان آزادی به 50 مایلی ساحل غزه نزدیک شده بود. کشتیهای صهیونیستی با پرچم های سفید در آب های بین المللی کاروان آزادی را محاصره کردند و با بالگردهای خود آن را هدف قرار دادند.
در پی این حمله مقامات بلندپایه ترکیه نشست اضطراری تشکیل داده است. مردم ترکیه نیز در اعتراض به این اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی در مقابل کنسولگری این رژیم در استانبول تجمع کردند.جنبش حماس نیز اقدام غیرانسانی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را محکوم کرده است.
محمود احمدینژاد رئیسجمهوری طی جلسهای با اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس، به بیان سخنان و انتقادات مهمی در رابطه با قوه مقننه پرداخته است.
اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هفته گذشته طی جلسهای بسیار مهمی با برخی از مقامات اجرایی کشور که محمود احمدینژاد رئیسجمهوری نیز در آن جلسه حضور داشته است، به بیان نکات مهمی در رابطه با عدم ابلاغ قوانین مصوب مجلس پرداختند که اتفاقاً رئیسجمهوری نیز با ارائه توضیحات و بیان ادلهای، علت این امر را به اعضای کمیسیون اصل 90 توضیح میدهد.
لازم به توضیح است این جلسه به دعوت هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 برگزار شده است.
در این جلسه رئیسجمهوری پس از بیان توضیحات خود، انتقادات مهمی را در خصوص قوه مقننه بیان میکند که اعضای حاضر کمیسیون نیز متقاعد شدند که در ذیل به برخی از این سخنان مهم ریاست جمهوری اشاره میشود.
* سؤال اعضای کمیسیون اصل 90 درباره عدم ابلاغ دو قانون توسط رئیسجمهور
یکی از نکات مورد اشاره اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون، عدم اجرای قوانین مصوب مجلس و یا تأخیر در ابلاغ این قوانین برای اجرا بوده است. تأخیر در ابلاغ قانون " 2 میلیارد تومان تسهیلات برای قطار شهری " و نیز "قانون حمایت از تولید مسکن " دو مورد قانون ابلاغ نشده از سوی دولت بوده که هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 آن را ذکر کردهاند و رئیسجمهور نیز پس از ارائه توضیحاتی در خصوص این 2 قانون، تأکید کرده که اگر مورد سومی هم هست بگویید که هیئت رئیسه کمیسیون مورد دیگری را نگفتهاند.
رئیسجمهور در این جلسه و در توضیحات خود برای عدم ابلاغ این دو قانون گفته که بر اساس قوانین بالا دستی و شرایط توافق شده در موضوعات اجرایی، امکان ابلاغ این دو قانون نبوده است و خود مجلس نیز به عنوان مرکز مصوب قانون به این نتیجه رسیده که اشتباه کرده لذا مجلس نیز به دنبال راه اصلاح میگشت.
احمدینژاد گفته که قانون تسهیلات 2 میلیاردی قطار شهری دارای تبعات و خطرات بسیار بسیار نامناسبی بوده و قانون حمایت از تولید مسکن نیز در صورت ابلاغ مشکلات فراوانی را به وجود میآورده است از جمله در قیمت مسکن و زمین اثر میگذاشته و همچنین سوء استفاده در صدور سند زمینهای روستایی را نیز در پی داشته است.
رئیسجمهور در این جلسه تأکید کرده که خود مجلس بدون توجه به قوانین بالا دستی موارد فراوانی از قوانین را به تصویب رسانده که همه آنها با مشکل مواجه است. اگر اشکال نا به جای دولت عدم ابلاغ 2 قانون باشد، مجلس تاکنون بیش از 130 قانون تصویب کرده که مغایر با شرع و قانون اساسی است، این راه ناصواب و نامناسبی است که مجلس بگوید ما قانون خلاف شرع و خلاف قانون اساسی تصویب میکنیم و مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف آن روشن میکند؛ مگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مافوق شرع و قانون اساسی است؟ و چرا یک مرکز بالا دستی دیگری فراتر از قانون اساسی و شرع مقدس در کشور تصمیم گیرنده نیست؟ فلسفه وجودی مجمع برای تنگناها و موارد خاص قانونگذاری بود که هماکنون تبدیل به روش جاری شده است. ادامه مطلب...
متن بیانیه هسته ای ایران، برزیل و ترکیه
?- ما بر تعهد خود به معاهده عدم گسترش سلاحهای هستهای تاکید میکنیم و با توجه به مواد مربوطه در این پیمان، حقوق تمام اعضا، از جمله جمهوری اسلامی ایران، در استفاده صلحآمیز و بدون تبعیض در توسعه تحقیقات، تولید و استفاده از انرژی هستهای (همچنین چرخه سوخت هستهای شامل فعالیتهای غنیسازی) را یادآوری میکنیم.
?- ما اعتقاد راسخ خود را بیان میداریم که اکنون فرصتی بدست آمده تا روندی رو به جلو در فضایی مثبت، سازنده و غیر تقابلی را آغاز کنیم تا به دورهای از تعامل و همکاری رهنمون شویم.
? - ما معتقدیم که تبادل سوخت هستهای در شروع کردن همکاری در عرصههای مختلف نقش اساسی دارد، بخصوص در همکاریهای صلح آمیز هستهأی، از جمله ساخت نیروگاه های هستهای و راکتورهای تحقیقاتی.
?- براساس این نکته، تبادل سوخت هستهای نقطه شروعی برای آغاز همکاری و حرکتی مثبت، سازنده و رو به جلو در میان کشورها است. چنین حرکتی باید به تعامل مثبت و همکاری در زمینه فعالیتهای صلح آمیز هستهای بیانجامد و از طریق خودداری از اقدامات و اظهاراتی که حقوق و تعهدات ایران به موجب معاهده عدم گسترش سلاحهای هسته ای را به مخاطره می اندازد، از هر گونه درگیری بپرهیزد.
? - براساس موارد فوق، در راستای تسهیل همکاری هستهای ذکر شده در بالا، جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده که ???? کیلوگرم (معادل ???? پوند) اورانیوم کم غنی شده را در ترکیه قرار دهد. این اورانیوم با غلظت کم در طول مدتی که در ترکیه است همچنان متعلق به ایران خواهد بود. ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی می توانند ناظرانی را برای نظارت بر محفوظ بودن این اورانیوم در ترکیه مستقر کنند.
? - ایران موافقت خود را با موارد فوق ظرف هفت روز از تاریخ این بیانیه به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام خواهد کرد. پس از دریافت پاسخ مثبت گروه وین (ایالات متحده، روسیه، فرانسه و آژانس) جزییات بیشتر تبادل سوخت از طریق توافقنامه کتبی و ترتیبات مناسب بین ایران و گروه وین که به طور مشخص خود را به تحویل ??? کیلوگرم سوخت لازم برای راکتور تحقیقاتی تهران متعهد نمودهاند، به تفصیل بیان میشود.
?– هنگامی که گروه وین تعهد خود را به این موضوع اعلام نماید، هر دو طرف خود را به اجرای توافق ذکر شده در بند ? ملزم خواهند کرد. جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای به امانت گذاشتن اورانیوم با غنای کم (???? کیلوگرم)، را درظرف یک ماه اعلام کرد. بر اساس این توافق، گروه وین نیز باید در ظرف حد اکثر یک سال، ??? کیلوگرم سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران را تحویل دهد.
? - در صورتی که مفاد این بیانیه مورد اجرا قرار نگیرند، ترکیه حسب درخواست ایران، به سرعت و بدون هیچ شرطی اورانیوم با غنای کم ایران را به آن کشور باز خواهد گرداند.
? - ما از تصمیم جمهوی اسلامی ایران برای ادامه گفتوگوها با کشورهای ?+? ، همچون گذشته، در ترکیه، در خصوص نگرانیهای مشترک و بر مبنای تعهدات دسته جمعی آنها به موجب نکات مشترک پیشنهادهای آنان، استقبال میکنیم.
?? - ترکیه و برزیل از تعهد ایران به معاهده عدم گسترش سلاحهای هسته ای و نقش سازنده آن کشور در پیگیری تحقق بخشیدن به حقوق هسته ای دولتهای عضو این معاهده ابراز خوشنودی کردند. جمهوری اسلامی ایران نیز از تلاشهای سازنده کشورهای دوست ترکیه و برزیل در ایجاد فضای سازنده برای تحقق حقوق هسته ای ایران ابراز خشنودی کرد.